sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Muutosmuotoilijoiden seuraava aalto - haku on auki

HAE Muutosmuotoilijaksi - Uuden työn muotoilijaksi


Työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan. Suomalainen yhteiskunta tarvitsee menestyäkseen monipuolista muotoilualan ja luovan alan osaamista. Muutosmuotoilijat tulevat muotoillen luomaan uutta työtä. Työprosessit, palvelutuotteet ja konseptit on muotoiltava uudestaan, jotta kilpailukykymme voi jatkaa kehittymistään. Mukaan haetaan erilaista luovan työn osaamista. Joku on hyvä digitaalisen puolen muotoilussa, jollain on sana hallussa ja yhdellä taas on vahvaa osaamista palveluiden muotoilusta. Kaikkea tätä osaamista muutosmuotoilijoiden ryhmä tarvitsee. Osaamisalasi ja taustasi voi olla moninainen, sillä teemme Muutosmuotoilutöitä monialaisissa ryhmissä. Aivan kuten työelämässäkin.


Muutosmuotoilijoita on olemassa miltei 100 jo ennen tätä ryhmään. He ovat olleet muotoilemassa KELAn palveluita, asiakaskokemusta vanhustenpalveluyksiköissä, mainontaa ja vuorovaikutusta varustamossa ja matkailuelämystä Uunisaaressa. Sivun oikeasta laidasta löydät muutosmuotoilijoiden kahden edellisen ryhmän julkaisut aikaansaannoksineen.

Ohjelma pähkinänkuoressa

Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto tarjoavat Muutosmuotoilija – Muotoilija liiketoiminnan edistäjänä koulutuksen luovan alan ihmisille. Koulutuksen aikana tulemme tekemään merkittäviä muotoilutöitä. Ohjelmaan valikoituvat Muutosmuotoilijat tulevat siis muotoillen luomaan uutta liiketoimintaa ja jalostamaan omaa osaamistaan alati muuttuvassa maailmassa. Sisällöllisesti koulutus jakautuu lähipäiviin (18,5 pv) ja verkko-oppimiseen (6 pv), sekä muutosmuotoilutöihin eri yrityksille (31,5 pv). Yritykset saat meidän kauttamme, tai sitten omien kontaktiesi kautta. Muutosmuotoilutoimisto sijaitsee Helsingissä, Siltasaaressa, josta tulevat Muutosmuotoilijat saavat käyttöönsä tilat ja tabletit.

Lisäksi annamme myös iltaisin halukkaille yrittäjyyttä miettiville sirpaleisen työn leirejä, jossa asiantuntijamme auttavat ja ohjaavat sinua eteenpäin. Ohjelmaan kuuluu luonnollisesti henkilökohtaistaminen ja jokaisen oman intohimon tukeminen eteenpäin. 

Tekeminen?

Ensimmäisenä muutosmuotoilukeissinä alkaa heti seuraavalla viikolla Kisakeskuksen muutosmuotoilu. Jokainen tekee vähintään kolme erilaista ja eri yritykseen tai organisaatioon tehtyä muutosmuotoilutoimeksiantoa. Se ei tarkoita yrityksessä olemista 24/7, vaan ketterästi 3-5 pv:n läsnäoloa. Riippuen toimeksiannosta ja tehtävästä. Jokainen muutosmuotoilutyö tehdään kolmen hengen ryhmissä. Ja aina eri kolmen hengen ryhmissä. Näin kaikki oppivat kaikilta. Tärkeää on saada aikaan asioita näyttävästi. Ja tehdä niitä näkyväksi. Hienoja aikaansaannoksia 

Verkko-oppimisen digitaalisissa kohtaamisissa jokainen opiskelee itseään innostavasta näkökulmasta verkossa, kasvattaen omaa osaamistaan. 

Lähipäivissä osaaminen kasvaa eri näkkulmista, eri teemoijen ympärillä. Tähän jokainen tuo myös oman osaamisensa mukaan. Opimme siis yhdessä ja ennen kaikkea sovellamme heti tekemiseen ja muutosmuotoilutöihin. 

Orientaatioviikolla katsomme kaikkien digitaalisen osallisuuden kuntoon eri palveluissa, sekä ryhmäydymme heti aikaansaavaksi ryhmäksi. 

Lisäksi annamme myös iltaisin halukkaille yrittäjyyttä miettiville sirpaleisen työn leirejä, jossa asiantuntijamme auttavat ja ohjaavat sinua eteenpäin.



Hae mukaan

Noin 30 luovan alan osaajaa aloittaa matkansa muutosmuotoilijaksi. Sinä voit olla yksi heistä hakemalla mukaan ohjelmaan. Haku avataan TE-palveluiden sivulle 13.2.2018. HAE TÄSTÄ LINKISTÄ.

Haku päättyy 9.3.2018 klo 23:59
Koulutuksen kesto: 19.3.2018-8.6.2018
Sen jälkeen vastaa TÄSTÄ LINKISTÄ videohaastatteluun. Haluamme avata vuoropuhelun heti haun alkajaisiksi. Voit vastata kysymyksiin yleisimmillä älypuhelimilla ja tietokoneella jossa on web-kamera. Lisäksi voit kysyä meiltä asioita. Mikä mieleesi ikinä juolahtaakaan. Tuki- ja hakukelpoisuuksiin emme osaa ehkä vastata, sillä ne ovat TE:n osaamista, mutta lupaamme auttaa ja ohjata oikeille urille. Ja muutenkin kannattaa hakea. Jos vain yhtään tuntuu sellaiselta vuorovaikutuksen kentältä tämä juttumme. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti